Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Medierna: Vi har inget att skämmas för

Publicerad: 7 Juli 2010, 13:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Aftonbladet och Expressen försvarar sin bevakning av Sven Otto Littorins skilsmässa.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAlmedalen 2010Thomas MattssonAftonbladet

Sven Otto Littorin, som i dag berättade att han avgår som arbetsmarknadsminister, riktade på presskonferensen i morse hård kritik mot medierna.

– Hur tror ni att det känns när min dotter av en journalist får ett besked om att hennes pappa ligger på hjärtintensiven och tror att jag är döende? Det känns för jävligt, sade Sven Otto Littorin, utan att peka ut något speciellt medium.

Flera tidningar, men långt ifrån alla, har skrivit om Sven Otto Littorins infekterade strid med sin före detta fru. Aftonbladet har dessutom rapporterat om ministerns hjärtsjukdom samt om hans ex-frus nya man, och hans kriminella bakgrund.

Lena Melin, tf ansvarig utgivare för Aftonbladet, slår ifrån sig kritiken.

– Vi har inte pratat med hans barn, vi har inte publicerat deras namn, vi har absolut ingen del i den hårda bevakningen som Littorin pratar om. Vi har inget att skämmas för, våra artiklar har varit relevanta och vi har inte belägrat hans hus, säger hon till Svenska Dagbladet.

Schibsteds informationsdirektör Olof Brundin säger till Dagensmedia.se att Aftonbladet publicerat en artikel och en notis om skilsmässan.

Även Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, försvarar sin bevakning.

– Jag tvivlar på att någon etablerad journalist har ringt hans barn. Vi har inte gjort det, och det var inte Expressen som publicerade artikeln om hans hjärtproblem. Kritiken handlade inte om oss, säger Thomas Mattsson till Dagensmedia.se.

Men, tillägger han:

– Det är rimligt att medierna rapporterar om att en minister är inblandad i en rättsprocess, som även Säkerhetspolisen varit involverad i.

Dagensmedia.se har sökt Lena Melin.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.