fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mediekompaniets nya vd hoppar av – han tar över i stället

Publicerad: 13 januari 2023, 10:10

Lars Molnar (till höger) skulle ha tagit över Mediekompaniet, men efter att han har hoppat av har Björn Aronsson (till vänster) rekryterats.

I januari skulle Lars Molnar ha tillträtt som vd för Mediekompaniet. Men så blir det inte. I stället har Björn Aronsson, avgående vd för Airtime Sales AB, utsetts till ny vd.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagMediekompanietDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I september kommunicerade Mediekompaniet att den dåvarande vd:n Anders Sjösten lämnar i samband med att Mediekompaniet beslutat att slå ihop rollerna som vd och försäljningsdirektör. 

Den 10 januari 2023 skulle Lars Molnar ha efterträtt honom, kommunicerades i slutet av november. Men planerna har uppenbarligen förändrats. I ett färskt pressutskick från Mediekompaniet, där Lars Molnar överhuvudtaget inte nämns, står i stället att Björn Aronsson, avgående vd för Airtime Sales AB och tidigare försäljningsdirektör på Discovery Networks Sweden, ska ta över Mediekompaniets verksamhet.

– Jag ser framemot att flytta fram positionerna för bolaget tillsammans med dess duktiga medarbetare, säger den tillträdande vd:n Björn Aronsson i en kommentar.

Rollen tillträder Björn Aronsson den 15 mars 2023. Försäljningschefen Martin Irborg, som har varit tillförordnad vd sedan Anders Sjösten lämnade, behåller uppdraget tills Björn Aronsson ansluter.

När Dagens Media når Lars Molnar förklarar han att anledningen till att han har hoppat av är att han har fått ett nytt jobb.

– Jag skrev på uppdraget för Mediekompaniet och såg fram emot det och var taggad. Men efter det blev jag erbjuden ett annat jobb som Industry Leader på Google och valde då att avbryta för att gå vidare.

Finns det någon konflikt mellan dig och Mediekompaniet?

– Nej, det finns absolut ingen konflikt bakom detta. Jag fick ett drömjobb som jag inte kunde tacka nej till.

 

Dagens Media söker Boine Gepertz, ordförande i Mediekompaniet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev