Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mediekompaniet stärker sin position i Skåne

Publicerad: 15 Augusti 2012, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Då Hela Skåne avvecklar sin försäljning på riksnivå tar Mediekompaniet över annonsförsäljningen för flera tidningar.


Det nya uppdraget innebär att annonspaketet Mediekompaniet kommer att hantera försäljningen på riksplanet för Helsingborgs Dagblad med Nordvästra Skånes Tidningar, Landskrona Posten samt Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda. Uppdraget innefattar även City-tidningarna i Landskrona, Helsingborg och Kristianstad.

Uppdraget innefattar print, digitala plattformar och ibladning.

- Rent konkret så är detta en konsekvens av att Hela Skåne lägger ner verksamheten i Stockholm och att vi övertar samarbetet. För Mediekompaniets del innebär detta att vi stärker vårt erbjudande inom Skåne. Vårt erbjudande blir starkare gentemot annonsörerna, säger Mediekompaniets vd Anders Sjösten till dagensmedia.se.

Vad innebär detta för Mediekompaniet som organisation?

– Det innebär inget alls, vi är bemannade för att klara av det här uppdraget också, så det innebär inget vad gäller nyrekrytering eller så.

Har ni fler uppdrag på gång?

– Nej, utan det som nu händer är det vi önskade från start, när vi bildade Mediekompaniet. Det är först nu som den situationen har uppenbarat sig.

Det är ännu oklart om Norra Skåne kommer at ingå i uppdraget. Samarbetet med Sydsvenskan inom Svea-paketet, där Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter ingår, kommer att fortsätta.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.