Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mediekompaniet ger ut studentbilaga

Publicerad: 28 november 2011, 11:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Mediekompaniets nya bilaga "Studievägledaren" ska gå i 16 lokala morgontidningar.


"Studievägledaren" riktas till studenter och föräldrar som bor utanför storstadsregionerna och kommer att ges ut tillsammans med 16 olika lokala morgontidningar, bland annat UNT, Corren och NSD.

– Det stora är att hjälpa den blivande studenten och vi har sett ett tomt hål på detta område ur ett lokalt perspektiv. Det är ju vanligtvis ett mastodontarbete för lokaltidningar att täcka mer än ortens utbildningar, säger Cecilia Ydremark, produktansvarig på Mediekompaniet, till dagensmedia.se.

Innehållet har ännu inte spikats men kommer att röra ämnen såsom bostäder, kurslitteratur och flytt till annan ort. Tidningens räckvidd ligger på 1,2 miljoner och intresset hos annonsörerna har varit stort.

– Vi har fått jättebra respons från annonsörerna. Flera har redan bokat trots att vi började för bara några veckor sedan. Studenterna är en målgrupp som intresserar andra aktörer utöver universtitet och högskolor, såsom bank och finans, säger Cecilia Ydremark.

Första numret av "Studievägledaren" kommer att ges ut i mars nästa år. Inga andra utgivningsdatum är satta men det finns planer på att utvidga utgivningen. Huvudredaktör är Anna Martinengo från Uppsala Nya Tidning.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.