Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Medieföretagen: "Ett allvarligt påhopp"

Publicerad: 3 Oktober 2013, 13:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Almega Medieföretagen följer visst alla lagar och regler. Det säger vd:n Charlott Richardson efter Stockholms dagspressdistrikts gemensamma attack mot DN-ledningen och arbetsgivarorganisationen.


Som Dagens Media kunde berätta tidigare i dag har Styrelsen för Stockholms dagspressdistrikts skickat ett mycket skarpt formulerat uttalande till ledningen på DN.

I uttalandet går fackklubbsordförandena på Stockholmsområdets tidningar till hård kritik mot hur ledningen hanterar uppsägningarna på DN. Samtidigt får även arbetsgivarorganisationen Almega Medieföretagen kritik:

" Som fackliga företrädare för journalisterna i Stockholms dagspress ser vi med djup oro hur en av våra främsta konkurrenter, Dagens Nyheter, struntar i arbetsrätten och hur Medieföretagen i sin iver att hjälpa en av sina kunder, upphört att respektera lag och avtal. Vi uppmanar DN och Medieföretagen att behandla de anställda anständigt samt att följa lagen om anställningsskydd", skriver de.

Ett uttalande får Charlott Richardson, vd på Almega Medieföretagen, att se rött.

– Vi har företrätt vårt medlemsföretag DN i en omfattande uppsägningsförhandling som är en följd av den ekonomiska situation som råder i hela mediebranschen. Att påstå att vi inte skulle följa lagar och regler är ett allvarligt påhopp. Det är ju självklart att vi gör det, allt annat skulle vara omöjligt för en arbetsgivarorganisation.

Ligger det ingenting i deras kritik?

– Nej inte när de hoppar på oss och säger att vi inte följer det arbetsrättsliga regelverket. Något annat vill jag egentligen inte kommentera. Men det är självklart att vi respekterar lag och avtal.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.