fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Medieföretag polisbevakas efter det förhöjda terrorhotet

Publicerad: 18 november 2015, 14:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 20:21

Arbetarbladet, Gefle Dagblads och VLT:s redaktioner får polisbevakning.

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

FN

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


Idag meddelades att Säpo har beslutat att höja hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige.

Terrorhotnivån har därmed höjts från 3 till nivå 4 av 5.

Säpo skriver bland annat på sin sajt:

"Säkerhetspolisen har vidtagit en rad egna operativa åtgärder och vi fokuserar nu på det arbetet. Vi kan inte berätta om detaljer kring detta eftersom vi inte avslöjar detaljer kring enskilda personer eller vårt operativa arbete."

Hotet påverkar även flera tidningsredaktioner.

Arbetarbladets redaktion och Gefle Dagblads redaktion i Gävle har under eftermiddagen haft polisen som patrullerat utanför.

– Det finns ingen ökad hotbild mot oss utan det handlar enbart om den ökade säkerhetsnivån i landet, säger Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström till den egna sajten.

Även VLT:s redaktion har fått polisbevakning under dagen. VLT skriver att det enligt polisuppgifter till tidningen handlar om att en utpekad terrorist tagit sig in i Sverige.

Tidningsutgivarna, TU, kommenterade sent under onsdagseftermiddagen den förhöjda hotbilden.

"På ett möte nu ikväll informerades mediernas säkerhetsgrupp av Polismyndigheten samt Säpo att mediehusen har ökad hotbild. Säpo har under eftermiddagen höjt hotnivån  från 3 till 4 på en 5-gradig skala. Mediehusen har pekats ut som en grupp där Polismyndigheten och Säpo höjer beredskapen genom ökad tillsyn. Det finns i nuläget ingen konkret hotbild mot något enskilt mediehus eller journalist. Informationen har skickats ut från Nationella Operativa Avdelningen, NOA, på Polismyndigheten till samtliga polisregioner. Exakt hur arbetet läggs upp mot respektive mediehus bedöms hos ansvarig på respektive region", skriver TU i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev