Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mediabolaget Västkusten ska spara 30 miljoner

Publicerad: 23 Oktober 2012, 12:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

UPPDATERAD. 50 tjänster av totalt 350 anställda påverkas när Mediabolaget Västkusten, som bland annat ger ut Hallandsposten, måste spara 30 miljoner kronor, kan dagensmedia.se avslöja.


Mediabolaget Västkusten, som ger ut Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA, Bohusläningen, Strömstads Tidning och flera gratistidningar, måste spara 30 miljoner kronor. Det framgår av ett internt mejl som dagensmedia.se tagit del av.

Totalt kommer närmare 50 tjänster påverkas av sparpaketet som presenterades av ledningen under de MBL-förhandlingar som bolaget höll i Göteborg i dag.

"Mot bakgrund av minskade annonsintäkter ser företaget det som nödvändigt att uppnå besparingar på 30 mkr motsvarande ungefär 50 tjänster av nuvarande totalt cirka 350", skriver bolagets vd Boine Gepertz i det interna mejlet.

På torsdag planerar företagsledningen att informera samtliga anställda i bolaget och tanken är att i första hand kapa de 50 tjänsterna med hjälp av frivilliga avgångsvederlag.

– För de som följer utvecklingen i dagspressvärlden är det ingen överraskning att annonskurvorna pekar nedåt. Det gör de för de flesta och de har ju knappt gått en dag utan oroande nyheter från tidningar som varslar eller lägger ner, säger Hallandspostens fackklubbsordförande Marko Korkeasalo till dagensmedia.se.

Är det rimligt att anta att bolaget lyckas kapa 50 tjänster med avgångsvederlag?

– Jag hoppas naturligtvis att vi ska kunna undvika uppsägningar, men det är lite för tidigt att spekulera i det. Vi har inte riktigt hunnit göra någon analys av hur klubbens åldersstruktur ser ut så jag vill inte göra någon bedömning än.

Hur är stämningen på Hallandsposten?

– Det finns en viss oro och naturligtvis många frågor. Nu när företaget går ut med lite information om vad som är på gång får vi hoppas att oron hos vissa lägger sig. Å andra sidan väcker det här säkert nya frågor. Förhoppningsvis lugnar det ner sig men det är klart folk är oroliga för sitt jobb.

Det är andra gången i år som Mediabolaget Västkusten drabbas av ett sparpaket. Förra gången tvingades det Stampen-ägda bolaget spara 18 miljoner kronor, något man lyckades med utan några uppsägningar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.