Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

McClatchy ansöker om rekonstruktion

Publicerad: 14 februari 2020, 07:21

En av USA:s största lokaltidningsägare ansöker om rekonstruktion.


McClatchy ansöker om rekonstruktion och ber om att få 55 procent av sina skulder avskrivna ihop om att kunna omstrukturera och bli mer digitala. 

Om den nya planen för att driva lokaltidningsbolaget vidare går igenom kommer det att ledas av Chatham Asset Management LLC som kommer leda McClatchy som ett privatägt företag. 

LÄS MER: Gunnar Springfeldts analys om McClatchy

McClatchy har länge kämpat för att hålla sig över ytan, konvertera digitala läsare och hålla skulderna i schack. Mellan 2006 och 2018 föll McClatchys annonsintäkter med 80 procent. Förra året varnade bolaget för att de inte kommer klara av sitt pensionsåtagande under 2020. 

– Vi kämpade hårt för att undvika detta steg, det är ingen tvekan om att omfattning av vårt 75-åriga pensionsplan – med tio pensionärer på varje aktiv anställd – är en återspegling av en annan ekonomisk era, säger styrelseordförande Kevin McClatchy, i ett uttalande.  

McClatchy är en av USA:s större tidningsägare med över 30 tidningshus i 14 stater. Bolaget ger bland annat ut Kansas City Star, Miami Herald och Charlotte Observer. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.