Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mattsson om INMA-priset: "Jag trodde det inte"

Publicerad: 18 Maj 2011, 13:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

I kamp med internationella dagstidningdsdrakar så var det Expressen som tog hem första priset i den internationella dagstidningstävlingen INMA Awards.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Tidningar som New York Times, South China Morning Post och Times of India fanns bland de 90 nominerade bidragen i INMA Awards.

Kategorin "Readership/Usage of the Print Newspaper" vanns dock av svenska Expressen som prisades för sin valstuga där läsare och väljare fick en chans att träffa politiker och företrädare för Expressens ledarsida. Expressens chefredaktör och ansvarigeutgivare, Thomas Mattsson, var själv på plats i New York och tog emot utmärkelsen.

– Jag trodde nog inte att Expressen skulle vinna förstapriset, men det är förstås roligt för alla medarbetare som jobbade i valstugan att uppmärksammas i en tävling som INMA, säger Thomas Mattsson till dagensmedia.se.

Varför tror du att just ert initiativ med valstugan vann?

– Jag tror att traditionen med valstugor i svenska valrörelser överraskade juryn och att många imponerades av att alla ministrar, alla partiledare och många politiker och debattörer kom till Expressens valstuga.

Men det räcker inte alltid med en bra idé, genomförandet är minst lika viktigt och där tycker Thomas Mattsson att Expressen lyckades knyta ihop säcken på ett bra sätt.

– Helhetskonceptet med allt från direktsänd tv med Niklas Svensson till bloggar och sidor varje dag i tidningen har uppskattats, det var ju väldigt väl genomfört av valstugeredaktörerna Christina Lundell och Anna Bäsén och många därtill.

Han fortsätter:

– Svenska läsare vet kanske att Expressen är en aktivistisk tidning, vi hade ju också ett "Barnens tält" med Unicef under "För varenda unge"-kampanjen, men många utländska mediechefer har nog inte sett sådana här initiativ och det var flera som gratulerade oss i går kväll och, får man väl tillstå, i natt.

 

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.