Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mattsson om att lämna Kia: ”En ohållbar situation”

Publicerad: 14 Februari 2017, 13:32
Uppdaterad: 14 Februari 2017, 13:37

Inom kort väntas Bonnier News gå i Schibsteds fotspår och lämna Kia-index, enligt uppgifter till Dagens Media. Nu kommenterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson – som varit kritisk till Aftonbladets uttåg – uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladetKia-index

Som Dagens Media kunde berätta tidigare idag väntas Bonnier News, med tidningarna Expressen, DN och Dagens Industri, inom kort att lämna Kia-index.

Beslutet kommer en dryg månad efter att Schibsted meddelat att koncernen bryter med den officiella mätvalutan.   

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har uttryckt kritik mot att Aftonbladet inte längre rapporterar till Kia. Enligt Mattsson påverkar det transparensen tidningarna emellan. Han har också antytt att konkurrentens utträde har med det minskade gapet mellan dem att göra.

Som en följd av att Aftonbladet gått ur Kia-index har chefredaktören inte uteslutit möjligheten att även Expressen kan komma att lämna. Per mejl kommenterar Mattsson uppgifterna om att den tiden nu är kommen.

”Förra veckan hade vi över 115 miljoner sidvisningar, fler än någonsin tidigare, men det är förstås en ohållbar situation att den aktör som ökar marknadsandelar vecka efter vecka ska redovisa sina siffror inför den konkurrent som försvarar sin position utan att vara transparent. Konsekvensen av detta är ju uppenbar”, skriver han.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.