Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mattsson förvånad över Guillous attack

Publicerad: 26 April 2010, 13:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Thomas Mattsson om Jan Guillous kritik mot Johan T Lindwall: en del i hans anti-Expressen-kampanj.


I helgen riktade Aftonbladets Jan Guillou mycket hård kritik mot Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Bland annat beskrev Jan Guillou honom som en ”lögnare i journalistförklädnad, dock med fläskkotlettfrisyr” samt en ”skam för journalistiken”.

Johan T Lindwall har inte velat kommentera krönikan. Men Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tar lätt på kritiken.

– Jag blev faktiskt förvånad själv när jag tog del av Guillous irrfärder i mediekritiken, säger han.

Enligt Thomas Mattsson bottnar kritiken i bråket mellan Jan Guillou och Expressen, som blossade upp efter att Expressen avslöjat Aftonbladet-kolumnistens samröre med KGB.

– Jag tolkar nog också detta bara som ännu en del i hans kampanj för att få Pressens Opinionsnämnd att tycka mindre bra om Expressen och, allra helst, klandra tidningen för att vi hade fräckheten att avslöja hans samarbete med KGB, säger Thomas Mattsson.

Han passar också på att försvara sin skribent, som även tidigare anklagats för att allt för ofta hänvisa till anonyma källor.

– Redan i augusti i fjol skrev Johan T Lindwall dagen efter förlovningen att han var förvånad över bröllopsplanerna, eftersom han visste att prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms förhållande varit i princip slut. Sedan dess har han två gånger skrivit om kärlekskrisen, som ju därefter bekräftats både av drottningen och hovet, säger Thomas Mattsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.