Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mattsson försvarar sin hovreporter

Publicerad: 12 Maj 2010, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson drar en lans för Johan T Lindwall.


Den kritik som riktats mot Expressens hovreporter Johan T Lindwall i kölvattnet av dennes bevakning av prinsessan Madeleine och Jonas Bergström grundar sig i avundsjuka. Det menar hans chef Thomas Mattsson, som nu tar sin reporter i försvar.

I ett blogginlägg skriver Thomas Mattsson att Johan T Lindwall redan i höstas kunde berätta att paret genomgick en kris - allt medan Aftonbladet och hovet hävdade motsatsen.

"Nu var det inte riktigt så, och det visar möjligen på vikten av att ha erfarna specialreportrar som Johan T Lindwall”, skriver han.

Han skriver vidare att alla stora redaktioner i dag har egna hovreportrar, "många helt utan initierade kontakter".

”Och därför riktas både avundsjuka och missunsamhet mot den reporter som gång på gång avslöjar nyheter om statschefen och hovet", skriver Thomas Mattsson.

Johan T Lindwalls kanske hårdaste kritiker har varit Aftonbladets Jan Guillou, som nyligen kallade Expressen-reportern för en ”lögnare i journalistförklädnad, dock med fläskkotlettfrisyr” samt en ”skam för journalistiken”.

Thomas Mattsson, som tidigare sagt att Jan Guillous kritik grundar sig i hans bråk med Expressen, som blossade upp efter tidningens avslöjande om hans samröre med KGB, skriver:

"En del kritik – inte minst från åsiktsmaskiner med egenintressen – förvånar mig. Personer som aldrig publicerat en nyhet om kungahuset ifrågasätter vilka källor den hovreporter har som varit nyhetsledande i ett decennium?"

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.