Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Mattias Svensson till SvD:s ledarsida

Publicerad: 7 december 2020, 09:35

Efter att det i fredags stod klart att Ivar Arpi lämnar Svenska Dagbladets ledarsida presenterades i dag nyrekryteringen Mattias Svensson.

Ämnen i artikeln:

SvDBulletin

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För några dagar sedan rapporterade Dagens Media att Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi lämnar tidningen. I ett Facebook-inlägg meddelade Ivar Arpi själv att han var på väg att lämna sin sista ledartext för Svd och att han ”ser fram emot nästa utmaning”.

Den senaste tiden har flera borgerliga opinionsbildare och journalister gått till den nystajtade högersatsningen Bulletin. I helgen antydde Paulina Neuding, registrerad utgivare av Bulletin, i Expressen att så kan vara fallet även med Ivar Arpi.

– Han är med all rätt väldigt uppskattad bland många läsare. Jag är säker på att Ivars publik kommer att blir ännu mer entusiastisk när de får reda på hans nya projekt.

Kort efter att Ivar Arpi gått ut med att han lämnar Svenska Dagbladet presenterade tidningen Mattias Svensson som ny ledarskribent. Mattias Svensson har tidigare bland annat arbetat på magasinet Neo och tankesmedjan Timbro.

– Frihet i form och innehåll är Svenska Dagbladets styrka. Jag är som klassisk liberal en varm vän av det fria samhället och finner det oändligt spännande vad folk hittar på för att lösa problem, få tillvaron att fungera eller roa sig. Men jag uppskattar också att få komma till en ledarsida som är trygg i sina värderingar, men ändå varierad i format och infallsvinklar och bred i sitt åsiktsspektrum, säger Mattias Svensson i ett pressmeddelande.

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD, välkomnar rekryteringen.

– Jag ser fram emot att ha Mattias Svenssons förmåga till fritänkande, frimodighet och frispråkighet på redaktionen.

LÄS OCKSÅ: F-plus läggs ned – reportrar går till Bulletin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev