Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mattias Carlson till DI – blir redaktionell utvecklingschef

Publicerad: 24 Februari 2016, 15:13
Uppdaterad: 24 Februari 2016, 15:13

Han ska vässa Dagens Industris digitala erbjudande.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriLotta Edling

Dagens Industris chefredaktör Lotta Edling tog nyligen över en av Sveriges mer lönsamma tidningsprodukter.

Ett av hennes första drag blev att inleda en totalrenovering av Di.se. Dagens Medias genomlysning av trafiksiffrorna visar att tidningen har en del kvar att göra när det kommer till mobilen – vars trafik är låg jämfört med desktoptrafiken.

– Vi behöver bli bättre och större i mobilen, men jag ser det snarare som en ytterligare möjlighet, sade Lotta Edling till Dagens Media.

Nu presenterar hon en nyckelspelare i Dagens Industris fortsatta arbete med den digitala utvecklingen.

Mattias Carlson blir redaktionell utvecklingschef på tidningen.

"På Di kommer hans huvudsakliga uppdrag bli att från redaktionens sida driva utveckling av nya digitala produkter, i samarbete med annons/läsarintäkter och digital affärsutveckling. Under 2016 är detta främst prioriterat inom nya affärsområdet Företagsförsäljning som är under uppbyggnad och leds av Linda Fors", skriver Lotta Edling i ett internmejl som Dagens Media tagit del av.

Mattias Carlson har ett långt förflutet på Expressen. Fram tills 2012 var han redaktionschef för digitala medier på tidningen, som han sedan lämnade för att bli tidningschef och ansvarig utgivare för Promedia-ägda Norrtelje Tidning.

Promedia funsionerades nyligen med Mittmedia.

"Vi är mycket glada över att få in Mattias vars gedigna erfarenhet av journalistik och digitala arbetssätt, i kombination med redaktionell affärsmässighet, kommer att vara värdefull i vår digitala omställning. Vi räknar med att han är på plats på Di under senare delen av våren", skriver Lotta Edling i mejlet som gått ut till Dagens Industris anställda.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriLotta Edling

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.