Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mats Bergstrand till JKL: "Pr-byråer stärker demokratin"

Publicerad: 10 Augusti 2009, 07:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Dagens Nyheters förre debattredaktör blir pr-konsult.


Mats Bergstrand hade under sina år som chef för DN:s debattsida stort inflytande över den offentliga debatten i Sverige.

I juni slutade han på DN för att istället vara redaktör för ett bokprojekt inom Bonnier.

Nu blir han konsult på pr-byrån JKL. Han börjar på sitt nya jobb  i augusti.

Jag sa när jag lämnade DN Debatt att jag ville ha en ny utmaning och göra någonting nytt. Det här är ett  stimulerande sammanhang och en attraktiv miljö som jag vill verka i, säger Mats Bergstrand.

Känns det som att du byter sida nu?

– Det känns inte som att jag byter sida utan gör någonting nytt inom samma område. Jag ska ju fortsätta att jobba med opinionsbildning som rådgivare och analytiker.

Vad tar du med dig från DN Debatt?

– Jag har haft förmånen att jobba där under 20 års tid, har byggt ett kontaktnät och lärt mig mycket om politik och samhällsfrågor. Det kan jag ha nytta av.

Hur stort inflytande har pr-byråerna över den offentliga debatten?

– Jag har alltid sagt och drivit tesen att pr-byråer bidrar till att förstärka demokratin. De hjälper till att förklara komplicerade samhällsfrågor på ett enklare sätt. Det som varit problematiskt är att journalister har haft en viss beröringsskräck för pr-konsulter. Men det tycker jag börjar luckras upp och jag tror att pr-byråer kommer att få ett större inflytande. Det tycker jag är av gagn för demokratin.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.