Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Martin Schori ny grävchef på Aftonbladet

Publicerad: 26 oktober 2018, 11:22
Uppdaterad: 26 oktober 2018, 11:22

Foto: Press

Martin Schori efterträder Maria Trägårdh som lämnade tidningen tidigare i år.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

I september lämnade Maria Trägårdh sin roll som grävchef på Aftonblader efter hela 30 år på tidningen. 

Nu står det klart att hon ersätts av Martin Schori. Han kommer senast från en roll som nyhetschef på Aftonbladet, innan dess var han utrikesredaktör på tidningen från 2016. 

– Aftonbladets grävande journalister och digitala berättare håller världsklass och jag är enormt glad och stolt över att nu få jobba närmare dem. Jag har minst sagt stora skor att fylla och det här är en utmaning jag tar mig an med ödmjukhet – men också med stor entusiasm, säger Martin Schori i ett pressmeddelande. 

De erfarenheter han bär med sig från sina tidigare roller, och hans kunskaper inom digital journalistik, är några av anledningarna till att han är särskild lämpad för uppdraget. 

– Jag är väldigt glad över att välkomna Martin som chef för Gräv och Story. Det här är ett av Aftonbladets viktigaste områden, vi har medarbetare i världsklass och nu också en chef med helt rätt profil. Jag är övertygad om att gänget kommer att leverera banbrytande berättelser framöver, säger Karin Schmidt Hellsing, i ett pressmeddelande.

Martin Schori delade sin roll som nyhetschef tillsammans med Hanna Olsson. Vem som blir hans efterträdare är ännu inte klart. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev