Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Martin Jönsson lämnar SR för DN

Publicerad: 20 januari 2016, 09:30
Uppdaterad: 20 januari 2016, 09:33

UPPDATERAD. Martin Jönsson blir redaktionell utvecklingschef på DN.


Ämnen i artikeln:

DNSveriges Radio

I en tid när alla medier kämpar för att hänga med i den digitala transformationen väljer Dagens Nyheter att inrätta en helt ny tjänst – redaktionell utvecklingstjänst – och rekrytera Martin Jönsson.

I februari 2013 lämnade Martin Jönsson Svenska Dagbladet där han var kulturchef för en roll som biträdande programdirektör på Sveriges Radio med särskilt ansvar för den digitala utvecklingen.

Nu, tre år senare, går han alltså till Dagens Nyheter.

– Jag ska jobba med den redaktionella utvecklingen av journalistiken, arbetssättet och systemet med ett tydligt fokus på den digitala journalistiken. Det är ett väldigt intressant uppdrag i det läge som DN befinner sig i, säger Martin Jönsson till Dagens Media.

Vad fick dig att tacka ja till tjänsten?

– Det är i stort sätt samma innehåll i tjänsten som tjänsten jag har i dag men det blir lite mer operativt, lite mindre chefskorridorer och mer redaktionsgolv. Jag gillar att jobba nära redaktionen och jobba både strategiskt och operativt.

Vad tar du med dig från SR?

– Jag har varit här i tre år och under den tiden har det hänt väldigt mycket, framförallt har vi lyckats med vårt huvudmål, att öka lyssningen digitalt. Jag tar också med mig vikten av att hålla i en strategi och vara tydlig med vad som är viktigt för att få med sig folk. Vi har jobbat mycket med kompetens i sociala medier och vi har gjort stora satsningar på poddmarknaden som jag har lärt mig mycket av då vi har nått ut till en ny publik. Det har varit ett väldigt kul jobb. Nu går jag till ett annat kul jobb.

Martin Jönsson tillträder sin nya tjänst i mars. Inom kort kommer Sveriges Radio att inleda rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DNSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.