Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mårten Schultz till Svenska Dagbladet

Publicerad: 8 September 2014, 09:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

SvD värvar Mårten Schultz som ny juridisk kommentator. Bland annat kommer han att skriva analyser och delta i läsarchattar.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Mårten Schultz, professor i civilrätt och lärare vid Stockholms universitet, syns ofta i medierna. Nu blir han juridisk kommentator i Svenska Dagbladet.

– Vi vet sedan lång tid tillbaka att vi har en läsekrets, såväl digitalt som i tidningen, som är intresserad av juridiska frågor satta i ett sammanhang och i en nyhetskontext. Det gäller inom såväl den traditionella nyhetsjournalistiken som inom näringsliv. Prejuricerade domar och nya lagförslag kan påverka samhället och företagen på många olika sätt, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i ett pressmeddelande.

Mårten Schultz kommer både att skriva analyser och hjälpa till att tipsa redaktionen om spännande domar och juridiska ärenden som är värda att bevaka. Exempelvis kommer han att hålla koll på avgöranden i Högsta domstolen samt Europadomstolen för Svenska Dagbladets räkning.

– Jag vill vara juridikläraren för svenska folket, snarare än experten. När jag gjorde tingstjänstgöring i norra Värmland kom Sunnenytts reporter varje morgon och läste igenom alla handlingar. Den typen av juridisk bevakning finns inte längre i Sverige på nationell nivå, säger Mårten Schulz i pressmeddelandet.

Mårten Schultz har skrivit krönikor för flera tidningar och mellan 2011 och 2012 var han fast krönikör i SvD:s konkurrent Dagens Nyheter.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.