Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Marcus Melinder till SVT

Publicerad: 26 juni 2020, 09:13

Marcus Melinder tar över som redaktionschef på SVT Nyheter Norrbotten.

Foto: Jeanette Lövgren/Norran

Norrans förra chefredaktör Marcus Melinder blir ny redaktionschef för SVT Nyheter Norrbotten.


Ämnen i artikeln:

SVTNorran

I samband med att Norran gick in i koncernen Norr Media lämnade Marcus Melinder sin tjänst som chefredaktör och ansvarig utgivare. En roll han haft sedan maj 2016.

– Jag har inget annat jobb som jag går till, men jag ser fram emot att med kraft och energi snart få ta mig an ett nytt uppdrag, sade Marcus Melinder till Dagens Media i samband med att han kommunicerade sitt beslut i december i fjol.

Nu står det klart att han går till SVT Nyheter Norrbotten där han får uppdraget som redaktionschef. Marcus Melinders arbete kommer att utgå från Luleå.

LÄS OCKSÅ: Norran: ”Affären var nödvändig för överlevnad”

– Det känns väldigt roligt att komma till SVT och till Norrbotten. Det är en innovativ region med ett starkt näringsliv, en nyskapande kulturscen och stora idrottsliga framgångar. SVT Nyheter Norrbotten ska vara det självklara medievalet för norrbottningarna, oavsett om man tar del av vår journalistik i mobiltelefonen eller via de traditionella tv-sändningarna, säger Marcus Melinder, i ett pressmeddelande.

Han välkomnas av Michael Österlund, programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter på SVT.

– Marcus är en omvittnat god publicist och kunnig redaktionell ledare med många års erfarenhet både av utgivarfrågor och förändringsarbete. Det känns mycket bra att han nu tar ansvaret för vår redaktion i Luleå.

Marcus Melinder kliver på sitt nya uppdrag den 1 september.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTNorran

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev