Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Mänsklig faktor bakom DI:s "terror-push"

Publicerad: 21 Mars 2018, 14:59
Uppdaterad: 21 Mars 2018, 15:47

Foto: Skärmdump från DI:s sajt

UPPDATERAD. Dagens Industri skickade ut pushnotisen "Just nu: Terror överallt". "Det var ett testmeddelande som råkade gå ut i den riktiga appen," säger Peter Frey, utvecklingschef på Bonnier News.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dagens Industri skickade idag onsdag ut en pushnotis med texten "Just nu: Terror överallt". Några minuter senare skickade tidningen ut en ny notis med texten: "Vissa användare av Dagens Industis app har fått en felaktig pushnotis. Vi ber om ursäkt, och utreder orsaken".

DI skriver även i en artikel på den egna sajten att de utreder vad det är som har hänt.

Enligt Bonnier News utvecklingschef Peter Frey var pushnotisen ett testmeddelande som råkade gå ut i den riktiga appen.

– Vi gör ju tester hela tiden men detta ska självklart inte hända. Och just denna formulering gör det extra allvarligt, säger Peter Frey till Dagens Media och fortsätter:

– I vanliga fall brukar det stå "test" i testmeddelandena, men denna gång var det den mänskliga faktorn som låg bakom misstaget.

Hur kunde det ske?

– Någon var lite för kreativ och följde inte våra policys. Vi har en strikt test-policy kring detta som ska följas. Det ska vi också göra framöver för att säkerställa att sånt här inte händer igen, säger Peter Frey.

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.