Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Man åtalas för hot mot VLT-journalist

Publicerad: 18 september 2020, 08:32

VLT:s chefredaktör Daniel Nordström välkomnar att åtal nu väcks.

Foto: Lennye Osback

Frilansjournalisten Håkan Slagbrand dödshotades efter att ha rapporterat om en misshandel. ”Ett hot mot demokratin”, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström.


Ämnen i artikeln:

VLT

En 56-årig man åtalades i går för olaga hot sedan han sagt att han skulle ”klippa” och ”döda” VLT:s kriminaljournalist Håkan Slagbrand. Hotet ska ha uttalats under ett telefonsamtal som den misstänkte genomförde i häktet. Tre kriminalvårdare blev vittnen till händelsen. Den misstänkte mannen förnekar brott och säger att han inte har några onda avsikter.

– Ett hot mot en journalist är i förlängningen också ett hot mot demokratin, eftersom syftet är att skrämma till tystnad. Därför är det mycket bra att åtal nu väcks, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, till den egna tidningen.

Det är inte första gången Håkan Slagbrand råkar illa ut i tjänsten. Våren 2017 förstördes hans bil i en anlagd brand. Några veckor senare blev han attackerad med slag i sitt hem. Vid båda dessa tillfällen lade polisen ned utredningen.

LÄS OCKSÅ: Daniel Nordström: ”Polisen lyfter inte ett finger”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev