Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Man åtalas för att ha haft sprängämnen – polisen hittade lista över journalister

Publicerad: 17 september 2021, 05:59

Under en husrannsakan hos en nu åtalad 60-årig man hittade polisen förutom sprängämnen också en lista över journalister.


Ämnen i artikeln:

pressfrihet

En man i 60-årsåldern står åtalad för flera brott, däribland grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rapporterar Dagens Juridik. Brottsanklagelserna väcktes i samband med att polisen gjorde en husrannsakan för två år sedan i vilken man dels hittade färdiga sprängämnen, men också ämnen som används just vid tillverkning av sprängämnen.

Under utredningen har polisen också hittat en lista över journalister, politiker och andra offentliga personer på mannens datorer och hårdiskar.

Ingen av dessa är dock målsägande i ärendet eftersom det, enligt kammaråklagare Marie Skeppstedt Törnström, saknas bevis för att mannen ”påbörjat utförandet av en konkret gärning riktad mot någon av dem”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

pressfrihet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.