lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Malin Ekman svarar Metros ordförande Christen Ager-Hanssen

Publicerad: 26 april 2017, 09:28
Uppdaterad: 27 april 2017, 08:45

Malin Ekman ger svar på tal om anklagelserna om att vara partisk. Foto: Staffan Löwstedt

Metros styrelseordförande anklagar Svd-reportern Malin Ekman för att vara partisk – nu ger hon svar på tal. "Att en arbetskollega som med tiden blivit en vän skulle påverka mitt arbete som mediekolumnist kan jag med eftertryck dementera", säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetMetro

HF


Som Dagens Media tidigare rapporterat om riktar Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen, i ett debattinlägg i Svd Kultur, skarp kritik mot Svd-journalisten Malin Ekman.

Bland annat menar Christen Ager-Hanssen att Malin Ekmans rapportering om bolaget Custos och Metro kan liknas vid en häxjakt. Han ifrågasätter även Malin Ekmans integritet och oberoende som journalist.

"Ekman har tagit över den kladdiga stafettpinnen på SvD efter att Carolina Neuraths anseende och trovärdighet försvann i samband med den friande domen i brottmålet av samtliga inblandade i HQ-kraschen", skriver han.

Anklagelserna mot både Malin Ekman och Carolina Neurath tillbakavisas i ett svar från Fredric Karén.

För Dagens Media ger Malin Ekman sin kommentar på anklagelserna.

Hur du ser på Christen Ager-Hanssens debattinlägg om din rapportering?

– Jag förvånas över tonen i det, men vill inte recensera hans text, som han förstås har rätt till, i övrigt. Jag är noga med att även i analys- och kommentarsform belysa flera perspektiv och inte bara de givna. Mina texter om Metro är inga undantag, jag menar att de är både sakliga och balanserade. Det finns ingen Svd-agenda, kollega eller personligt agg som påverkar mitt arbete. Jag har också varit återhållsam med vilka uppgifter jag valt att skriva om. 

Hur ser du på att han ifrågasätter din integritet och oberoende? 

– Jag tycker att mina texter talar för sig själva. 

Har du någon förståelse för något som han tar upp i inlägget, jag tänker när det kommer till relationen till din kollega Carolina Neurath?

– Precis som jag föreställer mig att det gör i finansvärlden så förekommer det att folk i medievärlden känner varandra. Att en arbetskollega som med tiden blivit en vän, som råkar vara en prisbelönt ekonomireporter, skulle påverka mitt arbete som mediekolumnist kan jag med eftertryck dementera. Det ska knappast behöva påpekas att vi inte drivs av någon gemensam "Svd-agenda". Hon gör sin grej och jag min.

Står du fast vid att du känner en oro för Metros oberoende?

– Ja. Det här är frågor som måste ställas och jag följer dem med journalistisk nyfikenhet, inte utifrån någon personlig agenda. Jag hoppas att det snart visar sig att min oro är obefogad, men Christen Ager-Hanssens replik i Svd Kultur gör inte mycket för att avfärda den. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev