Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Magnus Ringman ny chefredaktör på Kvällsposten

Publicerad: 21 Mars 2018, 13:21
Uppdaterad: 22 Mars 2018, 07:01

Magnus Ringman blir ny chefredaktör på Kvällsposten i Malmö. Foto: Expressen

UPPDATERAD. Magnus Ringman lämnar Aftonbladet för att bli chefredaktör hos konkurrenten Kvällsposten. "Det är klart att det känns lite märkligt", säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

ExpressenKvällsposten

Nu står det klart att Magnus Ringman återvänder som chefredaktör till tidningen där hans journalistiska karriär började år 1989.

– Jag har starka kopplingar till Kvällsposten. Mina föräldrar läste den och jag delade ut den som liten. Jag har ju dessutom bott i Skåne hela mitt liv och pendlat till Stockholm i 27 år när jag arbetade på Aftonbladet. Så när jag fick den här möjligheten kändes det väldigt jag på något sätt, säger Magnus Ringman till Dagens Media.

Efter sin karriärstart på Kvällsposten blev Magnus Ringman reporter på Aftonbladet och där har han bland annat varit nyhetschef, redaktionschef och administrativ redaktionschef. Han kommer närmast från jobbet som stabschef hos konkurrenten Aftonbladet.

– Det är klart att det är en omställning i och med att jag går till konkurrenten, men jag kände att det var dags för något nytt. Jag kan kvällstidningar och det ska bli kul att återvända till journalistik efter 10 år inom mer administrativa roller. Jag tycker om Aftonbladet och har trivts där, men nu tar livet en ny vändning, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det känns lite märkligt, det ska vi inte sticka under stolen, men egentligen är det inte så dramatiskt.

Magnus Ringman har belönats med bland annat Stora journalistpriset och var projektledare för Gula båtarna som vann flera priser.

Vilka utmaningar ser du?

– Redaktionen är ju väldigt mycket mindre än när jag slutade 1991. Det har hänt mycket och utmaningarna vi har är samma som för hela branschen. Fördelen jag tror Kvällsposten och Göteborgsposten har är att man har den lokala förankringen. På sikt tror jag att lokalt kommer bli viktigare och viktigare. Där har Expressen en klar fördel med två starka aktörer in Syd- och Västsverige.

Kommer det ske några förändringar på Kvällsposten?

– Vi har identifierat ett antal frågor som vi ska titta närmare på. Men det tar ett år innan man riktigt etablerat sig på en ny arbetsplats och och det vore dumt att rycka upp rötterna direkt. Förändringar ska ske i samspråk med personalen. Det får ta sin tid, jag tillträder den 1 augusti så jag har lite tid att fundera.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenKvällsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.