fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Magnus Ringman lämnar Stampen: ”Det är spelets villkor”

Publicerad: 2 mars 2023, 07:57
Uppdaterad: 3 mars 2023, 14:19

Magnus Ringman rekryterades till Stampen våren 2022, men nu lämnar han den västsvenska mediekoncernen.

Foto: Stampen Media + Christian Örnberg

UPPDATERAD. Besparingar gör att Stampen drar in Magnus Ringmans tjänst som redaktionell utvecklingschef: ”Det har varit en väldigt trevlig arbetsplats, men nu måste jag hitta nya spännande vägar i livet”, säger han till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

StampenToppnyheter eftermiddagRedaktionens val

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På onsdagen rapporterade Dagens Opinion att Stampens redaktionella utvecklingschef Magnus Ringman, tidigare chefredaktör på Kvällsposten, slutar. Enligt tidningens uppgifter skulle det hela meddelas på en presskonferens senare under dagen.

När Dagens Media når Magnus Ringman på torsdagsmorgonen bekräftar han att han ska sluta, men att det skulle ha hållits en presskonferens om saken stämmer inte.

– På grund av besparingsskäl har de dragit in den tjänst jag har. Då blev det så här och det är tråkigt. Stampen har varit en väldigt trevlig arbetsplats, men nu måste jag hitta nya spännande vägar i livet.

Hur känns det här för dig?

– Jag trivdes alldeles utmärkt på Stampen. Nu ska de spara och då blir jag en bricka i det spelet och det är naturligtvis tråkigt men det är spelets villkor.

Ännu har han inte hunnit fundera över vad han vill göra framåt.

– Nej, jag får landa i detta nu. Jag är öppen för alla möjligheter. Jag är nog den enda som har arbetat på ledningsnivå i de tre stora koncernerna Schibsted, Bonnier och Stampen.

Har du gjort din sista dag på Stampen?

– Jag kan inte gå in på det. Mitt fokus just nu är att blicka framåt och se efter nya, spännande möjligheter.

Under sin tid på Stampen har Magnus Ringman bland annat varit med och startat två tidningar, Härryda-Posten och Mark-Posten. Den senare var han även chefredaktör för tills Stampen hittade en permanent lösning.

Magnus Ringman har en mångårig bakgrund från mediebranschen. Innan han kom till Stampen våren 2022 arbetade han som chefredaktör på Kvällsposten. Ett uppdrag han lämnade i mars 2020 när han och ledningen inte delade syn på hur tidningens utveckling skulle se ut framåt. Under tidigare år har han haft flera olika chefspositioner på Aftonbladet, bland annat som nyhetschef, redaktionschef och administrativ redaktionschef.

 

Stampen aviserade sparpaket i januari

I januari rapporterade Dagens Media att Stampen skulle kapa 25 heltidstjänster, bland annat inom sälj. Neddragningarna skulle dels ske genom uppsägningar, dels genom ett erbjudande om avgångsvederlag. I det läget omfattades dock inte journalisterna av MBL-förhandlingarna.

Bakgrunden till besparingarna är det krävande makroekonomiska läget som påverkar såväl annons- som upplageintäkter, men också kraftigt höjda priser på papper och drivmedel.

– Jag vill tacka Magnus så mycket för hans bidrag till Stampen Media och önska honom all lycka till framåt, säger Johan Hansson till Dagens Media.

Vidare säger Johan Hansson att nedskärningarna nu är klara. 

– Som vi aviserade i januari har vi gjort en nedbemanning på 25 tjänster. Den är genomförd och klar. Sedan har utanför det ett par chefstjänster berörts i samband med att vi ser över hur vi på ett kostnadseffektivt sätt ska möta en mer utmanande marknad den kommande tiden.

Den andra chefstjänsten som har påverkats är rollen som ansvarig för Stampens inhouse studio. Den tjänsten har också tagits bort i samband med omorganisationen. 

Slutar de som lämnar på dagen?

– Det varierar beroende på roll och uppdrag. Det finns de som slutar på dagen medan det oftast är en överlämningsperiod. Det är upp till närmaste chef att avgöra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev