Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Magnus Hedman skyddas av TV4:s Nyhetskanalen

Publicerad: 29 juni 2009, 14:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Under måndagen har flera stora medier rapporterat om dopingåtalet mot Magnus Hedman. I princip alla namnger fotbollsstjärnan – utom arbetsgivaren TV4:s nyhetssajt. Hos systern Fotbollskanalen görs dock en annan bedöming.


De flesta stora medierna skriver i dag om att den gamle landslagsmålvakten Magnus Hedman åtalas för dopingbrott. Magnus Hedman och en annan person stoppades i mitten av maj av polis och i bilen hittades ett par byxor med 55 dopingklassade tabletter i fickorna. Det är okänt vem som ägde byxorna, men urin- och blodprov visade sedan att Magnus Hedman hade spår av det förbjudna preparatet Stanozolol i kroppen.

Magnus Hedman förnekar att han medvetet stoppat i sig preparaten.

Medier som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Sveriges Television har valt att namnge Magnus Hedman. Det gör också Expressen, där den före detta fotbollsstjärnan tidigare agerat krönikör.

Magnus Hedman anlitas också som expertkommentator av TV4. Kanalens nyhetssajt Nyhetskanalen.se har hittills valt att inte namnge Magnus Hedman – istället kallas han för ”Fotbollsstjärnan” eller ”Landslagsstjärnan”.

– Det är ett utgivarbeslut som jag inte kan kommentera, säger TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt.

Nyhetschefen Lasse Herneklint har semester och vill inte heller kommentera kanalens bedömning.

På TV4:s Fotbollskanalen.se har man uppenbarligen resonerat på ett annat sätt, då sajten namnger Magnus Hedman.

– Vi bedömde det som att det fanns ett allmänintresse, han förklarar ju själv bakgrunden i Expressen, säger ansvarige utgivaren Bella Tidblad.

Har ni haft kontakt med Nyhetskanalen i frågan?

– Vi gjorde den här bedömningen hos oss och hur de har resonerat får du fråga dem om.

Dagensmedia.se har sökt Hans Pekkari, sportchef på TV4, Nyhetskanalens ansvarige utgivare Kajsa Ericson samt Göran Ellung, programdirektör på TV4.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.