onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Magnus Alselind lämnar Expressen

Publicerad: 5 maj 2023, 07:36

Expressens redaktionschef Magnus Alselind slutar.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Magnus Alselind har tillbringat 25 år på Expressen, varav 17 som redaktionschef. Men nu lämnar han sin tjänst – som han har haft sedan 2006 – för att i stället ägna sig åt verksamhet i eget bolag. Det framgår av ett internmeddelande, som Magnus Alselind själv har delat på Twitter samt av det senaste avsnittet av Expressens mediepodd "Lägg ut".

Magnus Alselind vill inte gå in på exakt vad han kommer att ägna sig åt i sitt egna bolag, men berättar att han fortsättningsvis kommer att synas i Expressens spalter som återkommande skribent.

– När jag var liten tog min pappa hem båda kvällstidningarna från bensinmacken och det var min dröm att skriva i dem. Jag är mycket glad över att, bland andra uppdrag framåt, fortsätta medverka som skribent i Expressen – när jag nu väljer att sluta som redaktionschef, säger Magnus Alselind.

Han lämnar sitt nuvarande uppdrag inom en vecka, och ska sedan ta ledigt under sommaren innan arbetet med det egna bolaget tar fart.

– Efter sommaren ska jag göra något annat än att vara redaktionschef på Expressen, något som varit ett 24/7-jobb i väldigt många år.

Ligger det något särskilt bakom din avgång?

– 17 år av nyhetsflödet ligger bakom. Så nu behöver jag stänga av och sluta titta på varje push-notifikation i min mobiltelefon. Jag tror att det kommer gå jättebra för Expressen och är väldigt glad för det förtroende jag har fått. Vi har precis gått igenom en stor omorganisation och det finns massor av engagerade medarbetare och en engagerad ledning som jag har stort förtroende för.

Magnus Alselind har genom åren haft en rad olika poster på Expressen, bland annat som reporter, sportchef och korrespondent i New York och London. Men i nära två decennier har han alltså varit redaktionschef. För ett drygt år sedan fick han – och flera andra chefer – förändrade uppdrag. För Magnus Alselinds del innebar det att han förlorade personalansvaret för en del avdelningar samtidigt som han blev personalansvarig för breaking news-organisationen, med fokus på Expressens dagliga nyhetsarbete.

Vem som kommer att ta över Magnus Alselinds roll är ännu inte klart.

”Vi påbörjar en process kring detta nu” skriver Expressens chefredaktör Klas Granström i ett sms till Dagens Media.

LÄS OCKSÅ: Därför gör Expressen om i chefsleden: ”Ambitionen är att få en tydlighet”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev