Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lysekilsposten planerar minskad utgivning

Publicerad: 22 juli 2019, 07:49

Dålig ekonomi bakom Lysekilspostens planer. Lokaltidningen ska nu rusta digitalt, säger chefredaktören Ahlbin Gustafsson.


Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Bohuslänningen var först med att rapportera om att Lysekilsposten på grund av ansträngd ekonomi planerar att minska sin utgivningstakt. Med exakt hur mycket är ännu inte klart, enligt chefredaktören Ahlbin Gustafsson.

I dag kommer Lysekilsposten ut fyra dagar i  veckan. Upplagan ligger enligt bolagsverket på 2091 exemplar per utgivningsdag.

– Jag har egentligen inte så mycket att säga just nu, eftersom vi i första hand vill kommunicera detta med våra läsare, säger Lysekilspostens Ahlbin Gustafsson till Dagens Media.

Han pekar på minskade annonsintäkter och den allmänna utveckling i tidningsbranschen, som orsak.

Lysekilsposten, som är en självständig tidning, planerar att utveckla sina digitala satsningar. Idag är man beroende av sin printedition.

Exakt hur webbsatsning kommer att se ut ber chefredaktören att få återkomma om i Augusti, efter att man kommunicerat med de egna läsarna.

Lysekilsposten har preliminärt tilldelats 2,8 miljoner i presstöd i år, men beloppet kan påverkas om tidningens utgivningstakt ändras.

Tidningen har ett brutet bokslut, och redovisade juni 2017 till juni 2018 ett rörelseresultat om 432 000 kronor, ebit.

Tidningens skuldsättning var i fjol drygt fyra miljoner kronor, inklusive både kortfristiga och långfristiga skulder. Samtidigt var företagets egna kapital 477 000 kronor – mindre än en fjärdedel av skuldens storlek, skriver Bohuslänningen.

Lysekilsposten hade enligt senaste bokslutet 14 anställda, men idag uppger chefredaktören att de är 10 personer på bolaget.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lokalpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News