Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

LRF Media säljer fem titlar till Aller Media

Publicerad: 2 maj 2013, 08:20
Uppdaterad: 4 februari 2016, 09:11

Aller Media köper fem titlar inom trädgård, inredning och fiske av LRF Media.


Det rör sig om Residence, Drömhem & Trädgård, Trädgård & blommor, Fiske för Alla och Allt om Flugfiske. All befintlig personal erbjuds att följa med till Aller Media, meda start den 1 juni.

Klockan 12 idag träffar LRF Medias vd Ruben Jacobsson och Aller Medias affärsutvecklingschef Hans Ahltin personalen på de berörda tidningarna.

– Vi hoppas naturligtvis att alla väljer att följa med, vad jag har hört är att det finns en positivism bland personalen. Vi är väldigt glada idag, säger Hans Ahltin, affärsutvecklingschef på Aller Media till Dagens Media om köpet.

Varför gör ni det här förvärvet?

– Vi vill stärka upp vissa segment, som till exempel det vi kallar hem och trädgård, där har vi totalt haft en svag ställning. De här titlarna kompletterar på ett fantastiskt sätt.

Vad får ni betala?

– Det kommer jag inte att berätta, säger Hans Ahltin.

I mars kunde Dagens Media avslöja att tidskriftsförlaget LRF Media gjorde en förlust på 51 miljoner kronor för helåret 2012.

– Vi är väldigt nöjda med affären. Aller Media är en trygg och långsiktig ägare för de här titlarna. Att vi släpper just de här fem är en del i vår långsiktiga strategiska affärsplan. Inom inredningssegmentet kommer vi att fokusera på Lantliv och Gods & Gårdar, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media i ett pressmeddelande.

Företagets tre båttidningar kommer också att läggas ut till försäljning.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News