Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Louise Andrén Meiton lämnar Ekot för SvD

Publicerad: 28 augusti 2017, 07:35
Uppdaterad: 28 augusti 2017, 08:49

Louise Andrén Meiton och Per Kudo lämnar Ekot för Svenska Dagbladet. Foto: Press

UPPDATERAD. Louise Andrén Meiton och Per Kudo återvänder till Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

EkotSvD

Inför det kommande valåret och som del i satsningen på grävande journalistik rekryterar Svenska Dagbladet Ekotreportrarna Louise Andrén Meiton och Per Kudo.

Louise Andrén Meiton lämnade tidigare i år SvD för att starta storsatsningen Ekonomiekot Extra, men bara några månader senare återvänder hon nu till tidningen i en helt ny roll. Louise Andrén Meiton blir politikreporter och kommer arbeta i gränslandet mellan politik och ekonomi.

Svenska Dagbladet rekryterar även Per Kudo som både kommer ägna sig åt att jaga nyheter och arbeta med grävande journalistik.

– Vi vill erbjuda läsarna Sveriges bästa valbevakning och med Louise får vi en värdefull förstärkning. En sådan är även Per som har ett imponerande driv i sitt granskande nyhetsarbete. Det är fantastiskt roligt att vi efter de senaste årens framgångsresa kan fortsätta stärka redaktionen och få in de här två toppkrafterna, säger Maria Sundén Jelmini, chef för SvD:s nyhetsredaktion, i en kommentar.

Louise Andrén Meiton säger att det är skrivandet som fått henne att lämna Ekot för SvD.

– Kortfattat handlar det om skrivandets dragningskraft, jag har fler artiklar kvar att skriva i mig. Sedan handlar det om möjligheten att inför ett val jobba som politisk reporter i det spännande politiska läget som vi befinner oss i, säger Louise Andrén Meiton till Dagens Media och fortsätter:

– Det är också väldigt roligt att svenskan satsar i det här läget på fördjupande journalistik, det ser man inte minst på rekryteringarna av mig och Per Kudo.

Vilka är de största skillnaderna mellan att arbeta på Ekot i jämförelse med SvD, förutom just skrivandet?

– Jag vet inte om det är så stora skillnader. Det är två fantastiska arbetsplatser med jättekompetenta medarbetare och ett enormt journalistiskt driv.

Även Per Kudo ser fram emot att komma tillbaka till tidningen:

– Det ska bli otroligt kul att komma tillbaka till SvD, en tidning som de senaste åren visat att den verkligen tror på grävande journalistik. Det behövs ordentliga granskningar i dessa tider, när falska uppgifter så lätt får spridning, säger han, i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.