Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lotteriinspektionen slår tillbaka mot TU

Publicerad: 12 juli 2013, 06:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Att Lotteriinspektionen skulle bekämpa publicistiska företag är lögn, rasar generaldirektören Håkan Hallstedt.


Ämnen i artikeln:

LotteriinspektionenTidningsutgivarna

I onsdags berättade Dagens Media att TU:s vd Per Hultengård gått till angrepp mot Lotteriinspektionens hot att än en gång vitesförelägga Expressen och Aftonbladet för att de publicerat utländska spelannonser.

"Det här är för mycket. Det räcker nu. Handlar det om något annat än att säkerställa statens intäkter från spelverksamheten? ", skrev Per Hultengård då i en debattartikel i SvD.

Nu slår Lotteriinspektionens generaldirektör Håkan Hallstedt tillbaka. I en replik på SvD:s ledarsida anklagar han Per Hultengård för "bräckliga argument och rena sakfel".

Den friande domen mot Expressen och Aftonbladet som meddelades i december ger dem inte fritt fram att publicera utländska spelannonser, hävdar Håkan Hallstedt och citerar Regeringsrätten:

 ”Inspektionen får därmed anses ha haft fog för att med stöd av lotterilagen utfärda ett vitesläggande i syfte att förhindra upprepad publicering av sådana otillåtna annonser som bedömts inte åtnjuta tryckfrihetsförordningens skydd.”

Han avfärdar Per Hultengårds påstående om att Lotteriinspektionen skulle bekämpa publicistiska företag.

"Sanningen är snarare den att medieföretagen sedan en lång tid tillbaka valt att utmana främjandeförbudet och att man till följd av detta i hög grad är beroende av annonsintäkter från spelbolag utan tillstånd i Sverige för sin överlevnad.", skriver Håkan Hallstedt.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.