Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lönestopp på IDG

Publicerad: 25 September 2009, 10:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

"Inga uppräkningar av våra fasta löner för 2010". Facket dömer ut beslutet.


Förlaget IDG:s dras med sjunkande intäkter och tidigare i år lades varsel på 20 medarbetare. Nu inför man stopp för alla löneförhöjningar.

Det meddelade IDG:s vd Lars Dahmén ett nyhetsbrev till personalen tidigare i september.

”Även om det finns ljuspunkter i konjunkturen så fortsätter den tuffa kostnadskontrollen - vi måste helt enkelt vara säkra på att intäkterna stabiliserats innan vi kan dra på oss mer kostnader”, skriver han.

Och fortsätter:

”Därför gör vi som så många andra företag, och håller igen även på lönesidan. IDG har infört globalt lönestopp och det betyder att vi inte budgeterar några uppräkningar av våra fasta löner för fy10”.

Enligt Signe Lidén, IDG:s fackklubbsordförande, omfattar inte beslutet de som jobbar på IDG:s redaktioner.

– Det finns ett beslut på global nivå om att det inte ska bli några löneförhöjningar, men de kan inte gå runt svenska avtal. Vi på redaktionen är de enda som är organiserade så vi räddas av det, säger hon till Dagensmedia.se.

Lars Dahmén skriver angående de som har kollektivavtal att ”Om det finns avtal som säger annat eller andra anledningar att justera lönen så tar vi det individuellt”.

Signe Lidén igen:

– Jag har mycket svårt att tänka mig att SJF skulle gå med på noll procents löneförhöjning i det centrala avtalet, säger hon.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.