Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lokaltidningen och Laholms Tidning permitterar

Publicerad: 3 april 2020, 05:55

Förutom att permittera så kommer Lokaltidningen och Laholms Tidning att låta cirka två tredjedelar av 26 tidningar göra ett sommaruppehåll, berättar chefredaktören Jannik Hansen.

Foto: Lokaltidningen

De skånska tidningarna permitterar merparten av sin redaktionella personal – inklusive chefredaktören.


Ämnen i artikeln:

LokaltidningenLaholms TidningCoronaviruset

Stora delar av Lokaltidningen och Laholms Tidnings redaktionella personal permitteras på 20 procent. Även personer i ledarroller berörs, inklusive chefredaktören Jannik Hansen. Permitteringarna tas ut med en arbetsdag per vecka, och börjar gälla från den 6 april och tre månader framåt.

Förutom att permittera, kommer Lokaltidningen och Laholms Tidning att låta cirka två tredjedelar av 26 tidningar göra ett sommaruppehåll, något som annars inte var planerat, enligt Jannik Hansen:

– Främst gäller det titlar i västra Skåne. Bland annat fyra tidningar i Malmö, där vi hoppas kunna tillgodose marknadens behov av annonsering över sommaren med hjälp av Sydsvenskan och HD. Men vi kan komma att ta nya beslut vad gäller sommaruppehållet beroende på hur efterfrågan på annonsering utvecklas, säger han i ett pressmeddelande.

Liksom för andra mediehus, beror permitteringarna på den minskade annonsförsäljningen. De cirka 26 journalisterna informerades om sparpaketet under torsdagen.

- Det togs emot på ett fantastiskt bra sätt. Alla är fullt fokuserade på att göra vad de kan för att ta Lokaltidningen och Laholms Tidning genom den här krisen och ut på andra sidan på bästa möjliga sätt, säger Jannik Hansen.

Lokaltidningen och Laholms Tidning förvärvades av Bonnier News hösten 2019. Strax efter övertagandet slogs Lokaltidningen samman med HD-Sydsvenskans gratistidning Hallå.

LÄS ÄVEN:
Om permitteringarna genomförs – DN krymper med 40 journalister
Direktpress permitterar 20 journalister
Hall Media permitterar 45
NTM förhandlar om tillfällig permittering
Bonniers facklubbar tveksamma till korttidsarbete 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev