Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Locket på om skuggningen av Patric Hamsch

Publicerad: 8 februari 2021, 14:14

En medarbetare på Aftonbladet ska, enligt Medierna i P1, ha fått sparken efter att ha skuggat den avgående sportchefen Patric Hamsch.

Enligt Medierna i P1 ska en Aftonbladet-anställd ha fått sparken efter att ha skuggat Sportbladet-chefen Patric Hamsch. Men varken Aftonbladet eller Patric Hamsch vill i dag kommentera uppgifterna.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I helgen rapporterade Medierna i P1 att en Aftonbladet-medarbetare har fått lämna tidningen sedan hen skuggat den avgående sportchefen Patric Hamsch.

Bakgrunden ska vara att ”ett gäng rutinerade redaktionsmedlemmar” varit missnöjda med Patric Hamsch sedan tillträdet i december 2019. Bland annat eftersom de anser att han varit mycket frånvarande.

Så en dag tog en av medarbetarna saken i egna händer och började följa efter Patric Hamsch i smyg för att dokumentera hans rörelsemönster utanför redaktionen. Men initiativet landade inte väl hos Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson, som i stället ska ha avskedat den aktuella medarbetaren.

Dagens Media har varit i kontakt med Patric Hamsch som inte vill kommentera uppgifterna.

Även Lena K Samuelsson avböjer kommentar genom den biträdande redaktören Eric Rosén:

– Vi kommenterar aldrig personalärenden.

Inte heller journalistklubbens ordförande Johan Stambro vill säga något.

– Nej, det vill jag inte.

Och när Dagens Media når Schibsteds kommunikationschef Johan Lindbladh avböjer också han att kommentera, med hänvisning till att det är ett Aftonbladet-ärende.

– Jag får hänvisa till vad de säger i frågan.

I slutet av november stod det klart att Patric Hamsch av familjeskäl bestämt sig för att lämna Sportbladet för en tjänst som redaktionell digitalchef på NWT Media i hemstaden Karlstad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev