Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lobbyisten Sten Tolgfors presenterades som ex-minister på DI Debatt

Publicerad: 28 September 2015, 06:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Lobbyisten Sten Tolgfors skrev på DI Debatt – presenterades som före detta minister.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

I Dagens Industri i dag skriver den före detta handelsministern och försvarsministern Sten Tolgfors en debattartikel om hur "villkoren för näringslivet kommer att försämras om inte klimatet i samhällsdebatten förändras". Han menar att Sverige är på väg mot en lång period av svaga regeringar.

"Sverige kan stå inför en period med svag förståelse för näringslivets villkor, samt svagare konkurrenskraft," skriver Sten Tolgfors bland annat.

Vad som inte framgår av publiceringen är att den före detta ministern är chef och delägare i pr-byrån Rud Pedersen.

Peter Fellman, chefredaktör på Dagens Industri, är självkritisk och menar att det borde ha framgått.

– Det borde vi ha med. Det är en miss. Jag måste höra mig för varför det har blivit så. Hans nuvarande titel ska stå i vinjtten. Vi får göra en komplettering, säger han till Dagens Media.

Vad har ni för rutiner när det gäller debattörer?

– När det gäller våra krönikörer och våra debattörer ska vi ha med sådant här. Det har vi alltid. Jag vet inte varför vi har brustit i rutinen, men vi ska inte släppa igenom sådant här. Vår debattredaktör har varit på semester, det kanske har med det att göra, säger Peter Fellman.

Det är inte första gången som Sten Tolgfors har lyckats skriva debattartiklar utan att presenteras som lobbyist. För knappt ett år sedan uppmärksammade Dagens Media att den före detta försvarsministern fått igenom en debattartikel i Dagens Nyheter under rubriken "Rysk revanschism kan leda till ökat kärnvapenhot” där han kom till slutsatsen att den svenska regeringen bör hålla sig väl med USA.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.