Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Liten vinst för Stampen efter krisåret

Publicerad: 10 Februari 2017, 07:58
Uppdaterad: 10 Februari 2017, 08:01

Martin Alsander, koncernchef på Stampen.

Här är Stampens resultat efter ett år präglat av företagsrekonstruktionen: "Ett tufft och avgörande år för hela koncernen".


Ämnen i artikeln:

Stampen

Det var i maj 2016 som Stampen tvingades ansöka om företagsrekonstruktion för att hantera skuldsättningen och skapa förutsättningar för långsiktig finansiering av verksamheten.

Under hösten kunde rekonstruktionen avslutas efter att skuldnedskrivning genom offentligt ackord fastställts och vunnit laga kraft. Därefter kunde ett flerårigt bankavtal tecknas och en nyemission genomföras i slutet av december. Genom den blev bland andra Göteborgsbaserade Ernström & C:o, Stena Finans och Provobis Holding nya delägare i Stampen AB.

I ett pressmeddelande skriver man att Stampens finansiella ställning efter det dramatiska året har stärkts "avsevärt".

Nettoskulden har minskat från 1 miljard kronor till 250 miljoner. Stampen visar även ett rörelseresultat om 63 miljoner kronor för 2016, att jämföra med 153 miljoner året innan. 

Resultat efter skatt uppgick till 10 miljoner kronor.

– Det har varit ett tufft och avgörande år för hela koncernen men vi lyckades tack vare enorma insatser från våra medarbetare och ett stort stöd utifrån. Trots att vi har gått igenom ett år präglat av rekonstruktionen har koncernen levererat ett positivt resultat, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i pressmeddelandet.

Bankskulden har minskat från 500 miljoner kronor 2015 till 300 miljoner vid utgången av 2016.

– Vår skuldsättning har förbättrats avsevärt genom rekonstruktionen, vilket skapade förutsättningar att få in nytt kapital. Nya starka delägare är viktigt i arbetet att återskapa finansiellt förtroende och för att kunna genomföra de satsningar och anpassningar som krävs för att kunna bedriva en lönsam medieverksamhet även framåt, fortsätter Martin Alsander.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev