Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Linnéa Claeson ny kolumnist i Aftonbladet

Publicerad: 27 Juni 2017, 11:36
Uppdaterad: 27 Juni 2017, 11:53

Aftonbladets nya krönikör Linnéa Claeson är inte rädd för att hänga ut män som kränker.

Uppmärksammade 25-åringen bakom Instagramkontot Assholesonline blir ny krönikör hos kvällstidningen.


Handbollsspelaren Linnéa Claeson är kanske mest känd för att ha grundat Instagramkontot Assholesonline, där hon uppmärksammar hot och hat som kvinnliga idrottare får ta emot.

På kontot, med 220 000 följare, hänger hon ut män som skickat sexuella inviter och nedvärderande meddelanden till henne. Inte sällan försöker hon bemöta kränkningarna med humor.

Till vardags är 25-åringen professionell handbollsspelare, samtidigt som hon pluggar juridik vid Stockholms universitet. Linnéa Claeson är även medgrundare av de ideella organisationerna Omtanke Stockholm för hemlösa och Refugee Relief för människor på flykt, samt goodwill-ambassadör för organisationen Kvinna till kvinna.

Och nu kan hon alltså också lägga till krönikör till den listan. Med start i sommar kommer hon att skriva krönikor i Aftonbladet varannan lördag.

– Linnéa Claeson gör skillnad. Hon slåss engagerat för kvinnors rättigheter och människors rätt att få vara som de är, och hon gör det med en smart mix av allvar och humor. Jag är väldigt glad över att hon ansluter till vårt starka kolumnistgäng, säger Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén, i ett pressmeddelande.

I Aftonbladet kommer Linnéa Claeson att skriva om hjärtefrågor som antirasism, hbtq-frågor, feminism och hemlöshet.

– Jag kommer att agitera för civilkurage, medmänsklighet och jämlikhet. Att skriva i Aftonbladet är ett väldigt bra sätt att nå ut med mitt budskap och samtidigt lära av andra, genom att diskutera med de som håller med mig eller inte håller med mig alls, säger Linnéa Claeson, i en kommentar.

Linnéa Claesons första krönika i Aftonbladet kommer att publiceras den 29 juli. Den 17 juli sommarpratar hon i P1.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.