Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Linda Skugge blir ny kolumnist på Aftonbladet

Publicerad: 25 september 2019, 09:30

Linda Skugge har en lång bakgrund som skribent på Expressen.

Foto: Press

Linda Skugge är tillbaka som kolumnist – på Aftonbladet. ”Jag är inte ”ung och arg”, utan en mer sursockrad tant”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Linda Skugge värvas nu till Aftonbladet, där hon varje vardag kommer att skriva en krönika. Den första texten publiceras under morgondagen. 

Linda Skugge är tidigare känd som krönikör i Expressen, och författare till flera böcker. Hon har också startat PR- och eventbyrån Skugge & Co. 

Tanken med krönikorna är att beröra aktuella samhällsfenomen på större eller mindre allvar. 

– Att skriva en krönika – om dagen – som håller hög litterär nivå och dessutom alltid är rolig är oerhört svårt. Det är med skräckblandad förtjusning som jag går all in i den här uppgiften. För skräckblandad förtjusning är mitt favorittillstånd. Att få kommentera högt och lågt – mest lågt – är en gammal dröm som går i uppfyllelse, säger Linda Skugge i ett pressmeddelande. 

 Dessutom blir hon ny skribent på kulturredaktionen, där hon kommer att skriva litteraturkritik och kolumner. 

– Jag tänker mig en mix av Annette Kullenberg och Dorothy Parker, med en nypa Suzanne Brøgger. Jag är inte ”ung och arg”, utan en mer sursockrad tant som vill oroa och framför allt roa, säger Linda Skugge.

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.