måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lina Hedenström: ”Energi och framtidstro kommer definiera 2021”

Publicerad: 11 januari 2021, 14:47

Som årets viktigaste publicering lyfter Lina Hedenström Sörmlands Medias avslöjade av kommunernas systematiska mörkläggning av coronastatistik inom äldrevården.

Foto: Rebecka Rynefelt

Den tuffaste utmaningen under året har varit att ställa om redan lagda planer, säger Lina Hedenström, vd på NTM.

Ämnen i artikeln:

Nyårsfrågan 2020Lina HedenströmNTM

RDM

Redaktionen Dagens Media


Vad tycker du har varit årets största lärdom?

– På makronivå är lärdomen att det är möjligt för ett samhälle att helt ställa om utifrån nya förutsättningar som pandemin har medfört och är imponerad av kraften i ett kollektivt ansvarstagande. På mikronivå har jag insett hur relativt enkelt det går att ställa om till digitala möten, att det går att leda och driva förändringar på distans, även om det är betydligt tråkigare. 

Vad tycker du har varit årets viktigaste publicering?

– Som lokaltidningskoncern så måste jag framhålla den enorma mängd journalistik och bevakningar i alla kommuner som vi publicerar varje dag som gör skillnad på våra lokala orter. Men för att lyfta en enskild publicering så blir det Sörmlands Medias avslöjade av kommunernas systematiska mörkläggning av coronastatistik inom äldrevården. Ett gediget journalistiskt hantverk av Simon Uggla, Robin Folkö, Jimmy Persson, Johannes Tångeberg och Roger Sundberg som även fick andra nyhetsredaktioner runtom i Sverige att granska sina kommuner i samma ärende.

Vad tycker du har varit årets tuffaste utmaning?

– Att tvingas ställa in, göra om och förändra mycket av de planer som var lagda för 2020. Dessutom har det varit tufft att hantera en osäkerhet för NTM rent affärsmässigt: hur ser vi till att både driva en hård kostnadskontroll för överlevnad och samtidigt investera långsiktigt i framtiden? Vi har funnits sedan 1758 och har bara börjat.

Med ett 2020 präglat av coronapandemin, vad tror du kommer definiera år 2021?

– Energi och framtidstro, som det tidigare visat sig när samhällen återhämtar sig efter en kris. Jag tror att alla samhällen har ett uppdämt behov av att blomma ut med event, sammankomster, koncerter och stadsfester samtidigt som vi människor har ett uppdämt behov att komma ”ut på stan” och träffa folk. Det kommer gynna alla samhällen. Så fort vi har pandemin under kontroll, vill säga.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev