Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lidingö Tidning läggs ned

Publicerad: 16 Maj 2017, 07:53
Uppdaterad: 16 Maj 2017, 07:56

Lidingö Tidning går i graven.

Den prenumererade tidningen Lidingö Tidning upphör efter vikande annons- och prenumerationsintäkter. "Det är ett mycket tungt beslut att fatta", säger Lokaltidningen Mitt i:s vd Maria Croon.


Lidingö Tidning är Lokaltidningen Mitt i:s enda prenumererade tidning med cirka 3 000 prenumeranter. Men efter flera år av vikande annons- och prenumerationsintäkter kommer tidningen nu att avvecklas. Fokus kommer istället att läggas på Mitt i Lidingö, som delas ut gratis till alla hushåll sedan 2006, enligt ett pressmeddelande.

– Det är ett mycket tungt beslut att fatta då tidningen har lång tradition och oerhört engagerade medarbetare, läsare och annonsörer. Men det finns tyvärr ingen annan utväg med tanke på den förlust tidningen gör, säger Maria Croon, vd för Lokaltidningen Mitt i, i en kommentar.

I samband med nedläggningen av Lidingö Tidningen kommer Mitt i Lidingö att förstärka sitt lokala erbjudande.

– Vi tar med oss den goda och nära journalistiken från Lidingö Tidning för att fortsätta vara Lidingöbornas lokaltidning, men väljer nu att satsa all vår kraft på en tidning, Mitt i Lidingö i stället, kommenterar Anna Körnung, chefredaktör för Lokaltidningen Mitt i.

Sista numret av Lidingö Tidning kommer att ges ut på midsommarafton i anslutning till sommaruppehållet. De fyra tjänster som i dag finns på Lidingö Tidning kommer att bli föremål för MBL-förhandlingar.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.