Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lena Philipson tar över Skånska Dagbladet

Publicerad: 26 oktober 2021, 09:37

Lena Philipson är Skånskans nya chefredaktör.

Foto: Emil Langvad

Skånska Dagbladet norpar Lena Philipson från Sydsvenskan: ”Mitt jobb nu blir att använda koncernens styrka på bästa sätt”, säger hon om nya uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetSydsvenskanBonnier News Local

Idag är Lena Philipson chef för Sydsvenskans redaktion i Lund. Hon har haft olika chefsbefattningar på flera olika tidningar de senaste tio åren. 

I ett pressmeddelande kommenterar hon bytet till Skånska Dagbladet:

– Jag är glad över att komma tillbaka till Skånskan. Tidningen var en av mina första arbetsplatser som journalist, jag har varit runt på i princip alla redaktioner som vikarie. Mitt jobb nu blir att använda koncernens styrka på bästa sätt, för att reportrarna och redaktörerna ska kunna fokusera på kärnan: lokaljournalistik och Skånskans röst. Vi ska satsa på digital utveckling och närhet till läsarna, säger hon.

Bonnier News Local förvärvade tillsammans med Gota Media Skånska Dagbladet och systertidningen Norra Skåne i somras. Medan Norra Skåne blir en del av Kristianstadsbladet kommer Skånska Dagbladet att drivas vidare som en egen titel med egen redaktion. Strategin blir densamma som för övriga titlar inom Bonnier News Local: att växa antalet digitala prenumeranter genom att göra journalistiken på ett sätt som tilltalar nya och yngre grupper.  

LÄS ÄVEN: ”Logiskt att Bonnier räddar Skånskan – men de gör det inte av altruism”

Även Sydsvenska Dagbladet ägs av Bonnier News Local.

Lena Philipson tillträder sitt nya uppdrag i slutet av november och kommer inledningsvis att jobba parallellt med nuvarande chefredaktör Lars Sjögren

LÄS MER: Kraftiga besparingar väntar Skånskan efter Bonniers övertagande
LÄS ÄVEN: Centern får 10 miljoner i annonsutrymme när Skånskan säljs 

Fakta Skånska Dagbladet / Bonnier News Local

Den nya redaktionen för Skånskan består av 24 medarbetare plus chefredaktör. Redigering av papperstidningen kommer ske på annat ställe inom Local. De två huvudorterna är Malmö och Eslöv, fokus digitalt kommer ligga på Mellanskåne där de tre största kommunerna är Eslöv, Höör och Hörby. Bonnier News Local består av drygt 40 prenumererade tidningar och har närmare 500 000 prenumeranter.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev