Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lena K Samuelsson lämnar SvD

Publicerad: 27 Augusti 2013, 08:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

SvD:s chefredaktör och ansvariga utgivare, Lena K Samuelsson, slutar efter 12 år. Istället blir hon koncerndirektör i Schibsted Media Group.


Just nu informeras personalen på Svenska Dagbladet om att tidningens chefredaktör Lena K Samuelsson får ett nytt toppjobb som koncerndirektör i Schibsted Media Group.

Som koncerndirektör kommer hon bland annat att ansvara för CSR (corporate social responsibility), kulturbyggande och för koncernens kommunikation.

Någon ersättare till Lena K Samuelsson är inte klar i dagsläget.

– Det presenterar vi för vår personal först, säger Schibsted Sveriges informationsdirektör Olof Brundin till Dagens Media.

I ett pressmeddelande från Schibsted säger Lena K Samuelsson följande:

– Jag har haft fantastiska år på Svenska Dagbladet och fått jobba med många av Sveriges skickligaste journalister. Jag är stolt över vad vi skapat tillsammans. Schibsted är en internationell koncern som präglas av innovation, engagemang och integritet. Vi har många starka varumärken som alla sätter kunden och läsaren i centrum. Det skapar en unik kultur som det ska bli väldigt roligt att få bygga vidare på.

Mer info kommer.

UPPDATERING:

Det blir SvD:s sajtchef Fredric Karén som efterträder Lena K Samuelsson i rollen som chefredaktör.

Dagens Media söker Lena K Samuelsson.

Läs också:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.