Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Leif Kasvi kliver in som editionschef på Expressen

Publicerad: 24 september 2010, 07:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

UPPDATERAD. Viveka Hansson kommer tillfälligt att lämna jobbet som editionschef på Expressen. Enligt vad dagensmedia.se erfar ska hon jobba med “projekt”. Aftonbladet-värvningen Leif Kasvi ersätter henne.


Viveka Hansson har haft en lång chefskarriär på Expressen, varav de sista tre åren som editionschef.

Enligt vad Dagensmedia.se erfar kommer Expressens chefredaktör Thomas Mattsson inom de närmaste dagarna kommunicera en organisationsförändring.

Viveka Hansson kommer enligt uppgifter till Dagensmedia.se att under en tid ansvara för olika projekt på tidningen. Aftonbladet-värvningen Leif Kasvi kommer enligt uppgift att kliva in i hennes roll på Expressen. Tillsammans med Magnus Alselind blir han den person som ska ansvara för nästa dags tidning.

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, förnekar dock att det rör sig om en permanent organisationsförändring.

– Viveka Hansson ska inte sluta som editionschef, vi har fem editionschefer som ansvarar för tidningen, tv och sajten. Och när de har semestrar eller ledigheter eller arbetar med projekt – som att förbereda valbevakning eller bröllopsplanering – ersätts de. Samtliga editionschefer har sådana inhoppare, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

– Leif Kasvi är nyhetschef, men hoppar ibland in som tillförordnad editionschef på tidningen.

Viveka Hansson betonar att hon för närvarande är på semester, och att hon därefter tillfälligt ska jobba med projekt, vilket är normalt i hennes roll som editionschef.

– Jag är på bröllop i England. Kasvi hoppar in i stället för mig. Ni är helt galet ute, säger hon till dagensmedia.se.

Leif Kasvi värvades från Aftonbladet för ett drygt halvår sedan men han har redan vunnit ett stort förtroende hos flera Expressen-medarbetare.

- Leif är jättebra, han är väldigt tydlig med vad han vill ha, säger en Expressen-medarbetare.

Ann-Sofie Näslund kommer kliva in i Leif Kasvis roll som nyhetschef på Expressen.

– Ann-Sofie har vikarierat rätt mycket som nyhetschef och det har fungerat jättebra, hon har bra koll, säger en Expressenmedarbetare till Dagensmedia.se.

I en tidigare version av artikeln kunde man få intryck av att det är klart att Leif Kasvi går in och ersätter Viveka Hansson permanent som editionschef för Expressen. Artikeln är nu ändrad då han endast ska ersätta Viveka Hansson tillfälligt. /Fredrik Svedjetun, Dagens Media.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev