Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Lego bojkottar Daily Mail

Lego ansluter sig till kampanjen "Stop funding hate" och avslutar sitt samarbete med brittiska Daily Mail.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 14 November 2016, 07:57
Uppdaterad: 14 November 2016, 08:00

Ämnen i artikeln:

Lego

I helgen berättade The Independent att danska Lego säger upp sitt avtal med brittiska tabloiden Daily Mail, som en del av sociala medier-kampanjen "Stop funding hate".

Legos samarbete med Daily Mail har bland annat inneburit att läsarna har kunnat få med gratis Legobitar vid köp av tidningen.

"Stop funding hate"-kampanjen uppmanar annonsörer att tänka efter innan man annonserar i konservativa tidningar som har vad som anses vara missledande rubriksättning kring flyktingfrågor i Storbritannien. 

Anledningen att Lego avslutar samarbetet med Daily Mail är att kritik har riktats mot tabloiden, som just menar att Daily Mail har bidragit till att sprida hat mot flyktingar.

På Twitter skriver Lego: "Vi har avslutat avtalet med Daily Mail och planerar ingen framtida marknadsföring i tidningen".

 

En talesperson från "Stop funding hate"-kampanjen säger till The Independent att man välkomnar Legos beslut att säga upp samarbetet med Daily Mail.

Ämnen i artikeln:

Lego

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.