Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Laul: "De blir tagna med rumpan bar"

Publicerad: 14 Juni 2012, 10:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

De sista dagarna har Robert Laul, Patrick Ekwall och Niklas Svensson varit involverade i ett storbråk angående fotbollslandslagets nakenlek. Nu talar Robert Laul ut om vad han anser är bristande journalistik.


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dagensmedia.se har tidigare skrivit om det Twitterbråk som brustit ut mellan Robert Laul, Patrick Ekwall och Niklas Svensson.

Nu berättar Robert Laul med egna ord om konflikten.

– Jag är orolig å det svenska folkets vägnar, hur de får sin politiska information. Jag har alltid tyckt att Fredrik Sjöshult och Niklas Svensson är duktiga reportrar. Nu ser man detta och då funderar man på om de är lika okunniga och bygger sin rapportering lika mycket på fördomar inom de områden de vanligtvis bevakar, säger han till dagensmedia.se.

Bråket gäller den så kallade nakenlek som det svenska fotbollslandslaget ägnade sig åt, och där en person fick en boll skjuten på sin bara rumpa.

Niklas Svensson har påpekat att leken kan skicka besvärliga signaler till de barn som ser landslaget som sina förebilder, men enligt Robets Laul är dessa lekar en del av sportvärlden.

– Nu tas Niklas Svensson och Fredrik Sjöshult på bar gärning med rumpan bar, de har ju ingen aning om hur det går till. Det finns inte ett uns av mobbning i denna situation. Jag hoppas verkligen att de brukar ha mer på fötterna. Nu känns det bara som om de är uppmärksamhetsjournalister, säger han, och fortsätter:

– I detta fall ligger Sveriges sportjournalister långt före, vi skulle aldrig höva ur oss sånt här trams. Jag vill inte tro att detta är ett systemfel hos Expressen, men jag hoppas för Sveriges och läsarnas skull att de vanligtvis lägger ner mer tid på research.

Hur har du uppfattat att övriga reportrar nere i Kiev ser på debatten?

– De reportrar som är här från Expressens sida vill inte skriva om detta och all heder åt dem. De vet att detta inte är mobbning. Det var hemmaredaktionen som fick skriva om det. Alla journalister här är lika frågande som jag, jag har inte träffat någon journalist som förstår rapporteringen.

Dagensmedia.se har sökt Niklas Svensson.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.