Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lastbilen som gör kaos med Katrineholm

Publicerad: 19 mars 2014, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Läsarna förbluffas över Katrineholms-Kurirens märkliga webb-tv-klipp.


" Plötsligt uppstår kaos". Det är rubriken på ett webb-tv-klipp som just nu sprids som en löpeld i de sociala medierna.

Klippet, som publicerats i Katrineholms-Kurirens webb-tv-kanal KK-TV, har fått många att höja på ögonbrynen. Det händer nämligen inte så himla mycket i videon – trots det utlovade "kaoset".

" Tror vi kan slå fast att Katrineholms-Kuriren har gjort världens genom tiderna sämsta webb-tv-inslag", twittrar Eric Hilmersson på Göteborgs-Postens sportredaktion.

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck kan inte hålla sig för skratt.

– Det ringde flera läsare i morse och sa att det var kaos på den här gatan så vår pigga och alerta webbredaktör Carina Bergius sprang faktiskt ner och spelade in ett klipp. Sedan använde hon just ordet kaos i rubriken, säger Elisabet Bäck till Dagens Media och fortsätter:

– Många tycker att det är jätteskojigt att vi gjorde det och det får man väl bjuda på i dessa tider. Ibland blir det högt och ibland blir det lågt.

Ja, det ser väldigt lugnt ut för att vara kaos?

– Haha ja men det här är inte Stockholm vet du. Folk fick ju faktiskt vända och backa och så ringde de hit. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli kaos i den lilla staden. Man får ta det med glimten i ögat. När jag läste kommentarerna så skrattade jag så mycket att min mascara rann ner för kinden.

Klippet har redan blivit en rejäl klickraket.

– Det kommer garanterat att vara mest delat imorgon och vi har sett att trafiken har varit uppe i höga tal. Hade man ha varit en annonsör skulle man ju ligga där.

Hur valde ni förresten namnet "KK-TV"?

– Vadå, menar du att det skulle syfta på något annat?

Ja, ungefär så.

– Det finns väl en och annan som tycker att det är roligt men man säger KK i folkmun, även om man säkert kan skratta åt det också. Och vad skulle vi kallat det? Kuriren-TV? Det funkar inte. Vi skriver KK i tidningen också och har inte fått några synpunkter på det, läsarna är inte upprörda över det, säger hon och skrattar.

Trots den stora uppmärksamheten kring kaos-klippet lär det inte slå Katrineholms-Kurirens största klickraket hittills – flensosten på Nobelfesten.

– 2011 hade vi en av de mest delade länkarna på Facebook och det handlade om osten från Flen som skulle serveras på Nobelfesten. Jag tror inte att det här klippet lyckats slå detta, men så länge vi kan få folk att skratta och le så bjuder vi på det, säger Elisabet Bäck och tillägger:

– Vi får ju inte Stora journalistpriset för detta men vi har förlängt ditt och många andra svenskars liv i dag för ett gott skratt förlänger livet.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.