Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Läsarna betalar – för e-sport

1300 nya Plus-abonnemang och 2445 läsarkommentarer. Det blev resultatet när Aftonbladet.se utvärderar helgens satsning på e-sport.


Publicerad 2011-09-19 11:17
Uppdaterad 2015-12-06 14:58

Ämnen i artikeln:

Dreamhack

Dela artikeln:

Aftonbladet.se gjorde i helgen en stor satsning kring den internationella datorspelsfestivalen Dreamhack Invetational i Valencia.

Bland annat direktsändes Starcraft II-turneringen i HD bakom betalväggen Plus – något som resulterade i 1300 nya abonnemang.

– Det är en fantastisk siffra. Gensvaret från vår spelintresserade läsare har varit enormt, säger Nöjesbladet-chefen Tobias Lindner.

Aftonbladet.se direktsände i nio timmar, mellan klockan 14 och 23 i lördags.

– Detta var ett stort och viktigt test för oss, att se hur väl materialet står sig när det kostar pengar. Och svaret är: mycket väl. Ingen har någonsin gjort något liknande.

Sändningen från datorspelsturneringen kompletterades med analyser, "inför"-jobb, realtidsrapportering via Cover it live, tv-klipp, intervjuer och nyheter.

Nästan 3300 läsare följde Cover it live-rapporteringen under sändningen, och tillsammans levererade de 2445 läsarkommentarer.

Enligt Tobias Lindner är Aftonbladet ensamt om att satsa på e-sport.

– Jag kan konstatera att våra konkurrenter inom dagspress inte är i närheten av vår offensiv. Med Spela!-sajten och vår Plus-strategi bryter vi ny mark. Vi tar gaming och alla intresserade på allvar, och detta är numer en viktig del i vår nöjesbevakning.

– På stan visade flera sportbarer vår Plus-sändning live. När fotboll och hockey puttas ut för e-sport, då vet man att något har hänt. Det känns grymt att det är Aftonbladet som är med på det tåget.

Dante Thomsen

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.