Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Läsarna betalar – för e-sport

Publicerad: 19 September 2011, 11:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:58

1300 nya Plus-abonnemang och 2445 läsarkommentarer. Det blev resultatet när Aftonbladet.se utvärderar helgens satsning på e-sport.


Ämnen i artikeln:

DreamhackAftonbladet.seAftonbladet

Aftonbladet.se gjorde i helgen en stor satsning kring den internationella datorspelsfestivalen Dreamhack Invetational i Valencia.

Bland annat direktsändes Starcraft II-turneringen i HD bakom betalväggen Plus – något som resulterade i 1300 nya abonnemang.

– Det är en fantastisk siffra. Gensvaret från vår spelintresserade läsare har varit enormt, säger Nöjesbladet-chefen Tobias Lindner.

Aftonbladet.se direktsände i nio timmar, mellan klockan 14 och 23 i lördags.

– Detta var ett stort och viktigt test för oss, att se hur väl materialet står sig när det kostar pengar. Och svaret är: mycket väl. Ingen har någonsin gjort något liknande.

Sändningen från datorspelsturneringen kompletterades med analyser, "inför"-jobb, realtidsrapportering via Cover it live, tv-klipp, intervjuer och nyheter.

Nästan 3300 läsare följde Cover it live-rapporteringen under sändningen, och tillsammans levererade de 2445 läsarkommentarer.

Enligt Tobias Lindner är Aftonbladet ensamt om att satsa på e-sport.

– Jag kan konstatera att våra konkurrenter inom dagspress inte är i närheten av vår offensiv. Med Spela!-sajten och vår Plus-strategi bryter vi ny mark. Vi tar gaming och alla intresserade på allvar, och detta är numer en viktig del i vår nöjesbevakning.

– På stan visade flera sportbarer vår Plus-sändning live. När fotboll och hockey puttas ut för e-sport, då vet man att något har hänt. Det känns grymt att det är Aftonbladet som är med på det tåget.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.