Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Lars Leijonborg ny styrelseordförande i Mittmedia

Publicerad: 2 Februari 2011, 14:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Förre utbildningsministern och folkpartiledaren - och numera pr-konsulten - Lars Leijonborg blir ordförande i Mittmediakoncernen.


Ämnen i artikeln:

FolkpartietMittmedia

Lars Leijonborg är sedan tidigare styrelseordförande i Utbildningsradion och ledamot i Rymdbolagets styrelse.

Nu ska han alltså bli Mittmediakoncernens nya styrelseordförande.

– Lars Leijonborg är oerhört intresserad av media så när jag tog upp frågan med honom blev han väldigt glad, säger Billy Olsson, nuvarande styrelseordförande i Mittmedia och fortsätter:

– Han har på mycket kort tid läst in mycket kring Mittmedia. Vi tror också att han blir en bra sparringpartner till en ny vd som vi snart ska rekrytera.

Vilka fördelar har hans bakgrund som politiker?

– Det är en liknande spelplan där man är beroende av kommunikation och det har så klart en viss betydelse. Han har också umgåtts med mycket mediefolk och har ett brett kontaktnät, säger Billy Olsson.

Lars Leijonborg är också knuten till konsultföretaget Diplomat Communications.

– Jag går in i det här med både ödmjukhet och entusiasm. Uppgiften för mig och den styrelse som tillträder i juni blir att ta tillvara de goda förutsättningar som skapats genom en mycket snabb expansion och därpå följande konsolidering, säger Lars Leijonborg i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

FolkpartietMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.