Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Lars Adaktusson PO-anmäler DN, Aftonbladet och SVT

Publicerad: 21 augusti 2019, 13:41

Lars Adaktusson och Peter Wolodarski.

Lars Adaktusson kandiderade till Kristdemokraternas (KD) partistyrelse när han granskades för sin ställning i abortfrågan. Nu anmäler han flera mediehus till Pressombudsmannen och Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

SVTDagens NyheterAftonbladet

Det var Dagens Nyheter som i en granskning i maj, inför EU-valet, bland annat rapporterade att KD-toppen och den tidigare journalisten Lars Adaktusson tidigare röstat emot abort 22 gånger i EU-parlamentet. Lars Adaktusson menar att delar av uppgifterna i publiceringen är felaktiga och anmäler därför Dagens Nyheter och flera andra mediehus som rapporterat om ämnet. Det rapporterar Expressen

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski står fast vid att tidningens publiceringen var riktig. 

– Vi står för vår granskning till hundra procent, säger han till Expressen. 

Förutom Dagens Nyheter anmäls även Aftonbladet till Allmänhetens pressombudsman (PO). Utöver det har en anmälan mot Sveriges Television lämnats till Granskningsnämnden för radio och TV. 

Hans ombud, advokaten Rolf Åbjörnsson, har tidigare varit riksdagsledamot för KD. I anmälan till PO jämför Rolf Åbjörnsson DN:s granskning med smutskastning och till GRN skriver han att SVT:s granskning orsakat Lars Adaktusson stor skada, både yrkessmässigt och privat.

Julia V. Caesar

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev