Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Långsam tillväxt för Talentum

Publicerad: 27 Oktober 2010, 06:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:34

Den finländska verksamheten fortsätter att dra ner omsättningen för Talentum, medan annonsintäkterna i Sverige växt mer än marknaden hittills i år. Men nu går det åt rätt håll, enligt koncernchefen Juha Blomster.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaTalentumAffärsvärlden

Talentum, som i Sverige bland annat ger ut Affärsvärlden, Ny Teknik och Dagens Media, omsatte 526 miljoner kronor under årets första nio månader, en ökning från 439 miljoner kronor 2009.

Rörelseresultatet blev en förlust på -7,5 miljoner kronor, inklusive icke-återkommande poster, jämfört med -41 miljoner januari till september 2009. Exklusive företagsförvärv blev rörelseresultatet en vinst på 4,7 miljoner kronor.

Under tredje kvartalet blev omsättningen 147 miljoner kronor, en ökning med 28 procent jämfört med samma kvartal 2009.

Talentum i Sverige står för den största tillväxten, medan återhämtningen efter krisen går långsammare i Finland. I september började även den finska verksamheten visa positiv utveckling, enligt Talentums koncernchef Juha Blomster.

I Sverige har Talentums annonsintäkter ökat med 63 procent hittills i år, jämfört med blygsamma 3 procent i Finland. Omsättningen för den publicistiska verksamheten har ökat med 56 procent i Sverige och de digitala intäkterna har växt med hela 89 procent hittills i år.

– Resultatet är fortfarande otillfredsställande. Men efter våra genomförda produkt- och strukturförändringar tror jag att det blir enklare än tidigare att nå lönsamhet, säger Juha Blomster i delårsrapporten.

I september köpte Talentum det finska eventföretaget IIR Finland Oy, vilket har påverkat både omsättning och resultat under tredje kvartalet.

– Vårt strategiska mål är att minska beroende av finansiellt känsliga annonser och detta köp är ett led i att uppnå detta, säger Juha Blomster.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.